Videopremiär för Robin Velanders “Släng mig till hajarna”

För lite drygt ett år sedan pratade vi med Robin Velander, som då precis hade släppt den intressanta EP:n Hatets kungarike (läs gärna intervjun här). 

Nu är Robin tillbaka med en ny singel och Zero Magazine har fått äran att vara värd åt videopremiären! Ni ser “Släng mig till hajarna” här:

Låten följer Robin Velanders tidigare framgångskoncept med mörka syntmelodier, smattrande trummaskiner och ambitiösa texter om den rådande världssituationen.

”Släng mig till hajarna” tar med oss på en surrealistisk flykt till havet när allt hopp tagit slut. Den pågående pandemin har färgat känslouttrycket, men Robin vill ändå inte kalla det för en coronalåt. Han beskriver istället situationen enligt följande: 
– Pandemin har varit snäll mot min kreativitet. I ensamheten, isoleringen och hemmajobbandets dunkla vrå fick jag ett slags överdos av inspiration och började skriva massor av musik. Låtarna handlar inte nödvändigtvis om själva covid-19-problematiken, men givetvis har känslolägena pandemin gett upphov till – desperationen, oron, isoleringen och melankolin – färgat slutresultatet.

”Släng mig till hajarna” är första smakprovet från ett större projekt som landar på streamingtjänsterna i april. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Robin Velander – Hatets kungarike

På sin nya EP, Hatets kungarike, bjuder Robin Velander på sex vemodiga spår som handlar …