Thursday , December 1 2022

Videopremiär för Robin Velanders “Släng mig till hajarna”

För lite drygt ett år sedan pratade vi med Robin Velander, som då precis hade släppt den intressanta EP:n Hatets kungarike (läs gärna intervjun här). 

Nu är Robin tillbaka med en ny singel och Zero Magazine har fått äran att vara värd åt videopremiären! Ni ser “Släng mig till hajarna” här:

Låten följer Robin Velanders tidigare framgångskoncept med mörka syntmelodier, smattrande trummaskiner och ambitiösa texter om den rådande världssituationen.

”Släng mig till hajarna” tar med oss på en surrealistisk flykt till havet när allt hopp tagit slut. Den pågående pandemin har färgat känslouttrycket, men Robin vill ändå inte kalla det för en coronalåt. Han beskriver istället situationen enligt följande: 
– Pandemin har varit snäll mot min kreativitet. I ensamheten, isoleringen och hemmajobbandets dunkla vrå fick jag ett slags överdos av inspiration och började skriva massor av musik. Låtarna handlar inte nödvändigtvis om själva covid-19-problematiken, men givetvis har känslolägena pandemin gett upphov till – desperationen, oron, isoleringen och melankolin – färgat slutresultatet.

”Släng mig till hajarna” är första smakprovet från ett större projekt som landar på streamingtjänsterna i april. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Robin Velander – Hatets kungarike

På sin nya EP, Hatets kungarike, bjuder Robin Velander på sex vemodiga spår som handlar …