Friday , December 2 2022

Dokumentärfilm om The Prodigy på gång

För ungefär två år sedan hittades Keith Flint död i sitt hem. Sedan dess har vi, av förståeliga skäl, inte hört speciellt mycket från The Prodigy.

Men nu står det klart att en dokumentärfilm om kultbandet är i görningen, där vi kommer få följa dem från slutet av åttiotalet fram till nutid.

Dokumentären kommer att innehålla arkivmaterial, intervjuer med medlemmarna och specialgjorda animationer. Regissören Paul Dugdale utlovar en intensiv upplevelse, där tittarna kommer att lämna biografen med känslan av att precis ha gått av en berg-och dalbana.  
– The film will be as wild as the band. Dark at times, strong changes of pace, it will be a visual assault too, stylistically striking, contemporary and challenging.

Liam Howlett och Maxim sparar inte heller på krutet: 
– We are making a band documentary film… so fuckin what? After the devastating passing of our brother Keith in 2019, the time feels right for us to tell the story of our band, all of it… a story of brothers on a mission to make noise… to ignite the people’s souls and blow-up sound systems worldwide… This film will be made with the same integrity that our music is: uncompromising, raw and honest…This one’s for Keef!”

När filmen ska släppas är ännu inte klart. Fram till dess får vi hålla tillgodo med deras banbrytande musik. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!