Dokumentärfilm om The Prodigy på gång

För ungefär två år sedan hittades Keith Flint död i sitt hem. Sedan dess har vi, av förståeliga skäl, inte hört speciellt mycket från The Prodigy.

Men nu står det klart att en dokumentärfilm om kultbandet är i görningen, där vi kommer få följa dem från slutet av åttiotalet fram till nutid.

Dokumentären kommer att innehålla arkivmaterial, intervjuer med medlemmarna och specialgjorda animationer. Regissören Paul Dugdale utlovar en intensiv upplevelse, där tittarna kommer att lämna biografen med känslan av att precis ha gått av en berg-och dalbana.  
– The film will be as wild as the band. Dark at times, strong changes of pace, it will be a visual assault too, stylistically striking, contemporary and challenging.

Liam Howlett och Maxim sparar inte heller på krutet: 
– We are making a band documentary film… so fuckin what? After the devastating passing of our brother Keith in 2019, the time feels right for us to tell the story of our band, all of it… a story of brothers on a mission to make noise… to ignite the people’s souls and blow-up sound systems worldwide… This film will be made with the same integrity that our music is: uncompromising, raw and honest…This one’s for Keef!”

När filmen ska släppas är ännu inte klart. Fram till dess får vi hålla tillgodo med deras banbrytande musik. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!