The Prodigy – The Night Is My Friend

Review Overview

Betyg - 5

5

En nygammal låt och fyra från fullängdaren The Day Is My Enemy.

User Rating: Be the first one !
The Prodigy - The Night Is My Friend, omslag
Skivbolag: Take Me To T / Playground Music

Bortsett från ”AWOL” (Strike One) som The Prodigy lirat live sedan 2012 men hittills inte gett ut på platta, så är samtliga 5 spår på The Night Is My Friend EP tagna från The Prodigys senaste fullängdare, The Day Is My Enemy. Och visst känner man igen stuket och visst är det bra tryck i spåren här, men särskilt nyskapande låter det inte.

Vad vi har här är närmare bestämt ”Get Your Fight On” (Re EQ) som inleder plattan, därefter kommer nämnda ”AWOL” och sedan pangar man på med ”Rhythm Bomb” feat. Flux Pavilion (Edit), ”Rebel radio” (René LaVice) och så avslutas alltihop med ”The day is my enemy” (Caspa remix). Det hela är över på 18 minuter, men medan det pågår kan man ju alltid använda dessa minuter till att dansa omkring och studsa i vardagsrummet eller soffan, för visst svänger det, på Prodigys rätt omisskännliga, direkta och närmast industriellt dansvänliga vis. Dock förmedlar inte The Night Is My Friend EP någon känsla av att Liam Howlett, Keith Flint och Maxim har några ambitioner att ta bandets inarbetade stil och stuk vidare i någon som helst ny riktning, men det kanske inte heller är önskvärt? Personligen hade jag upplevt det som mer spännande än vad som bjuds här, men å andra sidan kanske fullängdaren fyller i de gap jag tycker mig känna? Inget ont om remixar och ep:n, men jag är mer av en albummänniska och finner generellt skivor som dessa mindre intressanta än när ett band blommar ut för fullt i det längre sammanhanget. The Night Is My Friend EP ger dubbla budskap. Delvis känns det som att fullängdaren kan vara lyckad, delvis som att den kommer vara det utan att överraska nämnvärt. EP:n känns dock inte livsviktig att äga.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!