Wednesday , September 28 2022

Gothrockbandet Sirenia nytolkar kultlåten “Voyage, voyage”

1986 släppte Desireless, alias Claudie Fritsch-Mentrop från Paris, den elektroniska poppärlan ”Voyage, voyage”, som blev en stor hit i Europa, toppade listorna i ett flertal länder och sålde närmare en miljon exemplar. 

Efter denna jättesuccé fick Desireless ytterligare ett par mindre musikframgångar innan hon utökade sin kulturella palett och även satsade på en karriär som författarinna. 

Det avtryck som ”Voyage, voyage” gjort på popvärlden får dock inte underskattas. Ett flertal coverversioner – bland annat en mycket framgångsrik sådan av belgiska Kate Ryan  – har gjort att låten hållit sig ständigt aktuell. 

Nu släpper det norska gothrockbandet Sirenia, med den franska operasångerskan Emmanuelle Zoldan bakom mikrofonen, en tung tolkning.

Sirenia beskriver ”Voyage, voyage” som sin partylåt och singeln kan ses som en aptitretare inför bandets tionde studioalbum, Riddles, Ruins & Revelations, som släpps idag, den 12 februari, via Napalm Records.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …