Wednesday , May 22 2024

Gothrockbandet Sirenia nytolkar kultlåten “Voyage, voyage”

1986 släppte Desireless, alias Claudie Fritsch-Mentrop från Paris, den elektroniska poppärlan ”Voyage, voyage”, som blev en stor hit i Europa, toppade listorna i ett flertal länder och sålde närmare en miljon exemplar. 

Efter denna jättesuccé fick Desireless ytterligare ett par mindre musikframgångar innan hon utökade sin kulturella palett och även satsade på en karriär som författarinna. 

Det avtryck som ”Voyage, voyage” gjort på popvärlden får dock inte underskattas. Ett flertal coverversioner – bland annat en mycket framgångsrik sådan av belgiska Kate Ryan  – har gjort att låten hållit sig ständigt aktuell. 

Nu släpper det norska gothrockbandet Sirenia, med den franska operasångerskan Emmanuelle Zoldan bakom mikrofonen, en tung tolkning.

Sirenia beskriver ”Voyage, voyage” som sin partylåt och singeln kan ses som en aptitretare inför bandets tionde studioalbum, Riddles, Ruins & Revelations, som släpps idag, den 12 februari, via Napalm Records.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …