Wednesday , September 28 2022

Bandcamp Friday – stöd artisterna idag!

Det är inte lätt att vara popartist i tider som dessa. I synnerhet inte om man ägnar sig åt smalare musik.

Spotify ger inte många korvören och utan inkomsterna från livekonserter blir det att vända och vrida på varenda krona. 

Zero Magazine vill därför slå ett slag för Bandcamp Friday idag, 5 februari.   

Bandcamp Friday innebär att alla pengar går direkt till artisten när man köper en skiva. De vanliga administrativa utgifterna är slopade för att hjälpa artister under Coronapandemin.

Vi bjuder här på fem tips, som garanterat kommer att förgylla din musikhelg. 

DATAPOPSterne II

Röstsyntes, vocoder, kling och klang. Melodisk svensk neokraut av finaste modell. Gillar du album som Radioaktivität och Trans Europa Express är sannolikheten hög att DATAPOP går rakt in i ditt hjärta. 

Köp denna resa till stjärnorna här 

TM404 – Syra

Andreas Tilliander gör oss sällan besviken och TM404 är ett av hans intressantaste projekt. Syra är huvudsakligen inspelad i Berlin och bjuder på en smaklig blandning av sinnesvidgande syntmattor, acid house-ljud och bubblande, analog dubtechno.

Köp denna syrliga höjdare här

ANTHONY ROTHER – Weltmacht Digital

Högteknologisk electro som leder tankarna till både Düsseldorf och Detroit. Modernt, rytmiskt, kallt, kliniskt och alldeles utmärkt bra. 

Köp denna digitala energikick här

ELLEN ALLIEN – AurAA

Berlins technodrottning, Ellen Allien, är en av den elektroniska musikscenens flitigaste kulturarbetare. När hon inte driver sitt framgångsrika skivbolag, BPitch Control, diskjockar för mångtusenhövdade dansgolv eller designar streetkläder, skapar hon egen musik. AurAA är en skön mix av feta beats, minimala basgångar, smarta syntljud och hypnotiska stämningar.

Köp detta soundtrack till Berlinnätterna här

COVENANT – Winter Kills

Efter all dansgolvseufori kan det vara skönt att varva ner med något mer suggestivt. När Helsingborgs stoltheter tolkar Yazoo blir resultatet mörkt och dramatiskt. Vad passar bättre en kall februaridag än ”Winter Kills”?   

Köp denna mäktiga cover här

Nu undrar vi förstås vilka artister ni tänker stöda idag och vilka album ni kommer att köpa. Posta gärna era tips och favoriter under artikeln på Zeros Facebooksida! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Packa picknickkorgen med Kylie Minogues vin

Hon har sålt fler än 70 miljoner album. Bland hennes största hits hittar vi ”I Should …