Thursday , June 20 2024

Edwin Rosen – återskapar och uppdaterar NDW-soundet

Gillar du Hubert Kah, Andreas Dorau, Rheingold och Der Plan?

Då finns det all anledning att kolla upp Edwin Rosen, som kallar sin musik ”neueneue deutsche welle”. Jo, du läste rätt. Det är den nya, återskapade och lätt uppdaterande varianten av åttiotalets nya tyska våg. 

Edwin Rosen är bara tjugo år gammal, men lyckas pricka in alla viktiga parametrar. Svala syntljud, en pigg trummaskin, melankoli i mängder och känslofylld sång på tyska. Som pricken över ”i” en cool video som huvudsakligen utspelas i Berlins tunnelbana.

Hans nya låt, ”Leichter/kälter”, har fått mycket positiv kritik i hemlandet Tyskland, där den redan strömmats 1,5 miljoner gånger. Förhoppningsvis ger även Sverige tummen upp. Zero uppmuntrar i alla fall alla musikälskare att lyfta fram det här framtidslöftet! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …