The Mobile Homes

The Mobile Homes vandrar vidare med nya singeln “Via Dolorosa”

Idag släpper synthlegenderna The Mobile Homes nya singeln “Via Dolorosa”, som blir den fjärde singeln från det kommande albumet Trigger.

Trigger blir gruppens första album på elva år och man passar även på att tillkännage att man skrivit på med skivbolaget Wild Kingdom/Sound Pollution.

Att byta skivbolag har blivit något av en tradition för The Mobile Homes, så man kan undra om de är svåra att jobba med.
– Nädå, kommenterar bandets keyboardist Patrik Brun. Vi kommer fortsätta att jobba med Psykbukern som en produktionsstudio. Vi fick bara känslan att vi vill ville nå ut lite bredare med denna skivan. Den är helt enkelt för bra för att slumpas bort. Vi hade ett möte med Sound Pollution och vi kände att de har helt andra förutsättningar att lansera albumet utomlands.

Låtens titel “Via Dolorosa” är en pilgrimsvandring i Jerusalem. Ordet betyder “Smärtans väg” på latin. Via Dolorosa betraktas som den väg som Jesus vandrade med korset upp till Golgata där korsfästelsen ägde rum. Har låten ett kristet budskap, eller hur ska man tolka den?
– Det är mer symboliskt och är upp till var och en att tolka. Det är Andreas och Hans skriver texterna och var de hämtar sin inspiration låter jag vara osagt, fortsätter Patrik.

I videon kan man se musikjournalisten Fredrik Strage bärandes på en synthesizer uppför Hammarbybacken i Stockholm. En liknelse till Jesus och korset. Se videon här nedan.

Mobile Homes bildades 1984 och har under årens lopp haft olika formationer, men består nu av grundarna och bröderna Andreas och Patrik Brun tillsammans med Hans Erkendal, Sami Sirviö och Markus Mustonen (Kent).

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …