Thursday , April 18 2024
Foto: Alexandra Ekerow

Kilo2Juliet – en far, en son, en farbror och en synthwavelåt

Hur ofta hör man egentligen talas om ett band, där en far, en son och farbror musicerar tillsammans? I stort sett aldrig, men Stockholmskonstellationen Kilo2Juliet är undantaget som bekräftar regeln.

Trion, med den skicklige ljuddesignern Kalle Windefalk i spetsen, består nämligen av tre familjemedlemmar med 15 års inbördes åldersskillnad.

Kilo2Juliet bildades i sviterna av vinterns lockdown. Pappan och sonen skickade ett utkast till farbror Kalle, som just höll på att testflyga sin fyrtioårspresent, en Roland Juno-106, vilket blev den drivande faktorn till det åttiotalsinspirerade soundet med influenser från bland andra Alphaville, Bruce Springsteen och Michael Jackson.

Det något mystiska namnet ”Kilo2Juliet” är initialerna på de tre släktingarnas förnamn – K, K, och J – med det engelska bokstaveringsalfabetet. Men ett ”K” ersattes med en tvåa, så att det även kan tolkas som ett anrop till Juliet.

Deras snygga synthwavedoftande låt, ”Behaviour”, handlar om balansen mellan nedärvda instinkter och att göra det du måste för att få det du vill ha.

Gillar ni melodiösa syntmelodier och åttiotalsextravaganza? Då finns det inte mycket att tveka om. Ni hör “Behaviour” här:

Följ Kilo2Juliet via deras Facebooksida.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Feuerschwanz – stöper om ”Gimme! Gimme! Gimme!” till humoristisk medeltidsmetal

1979 släppte ABBA discopopsingeln ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”, där Agnetha Fältskog med …