Friday , August 19 2022
Foto: Alexandra Ekerow

Kilo2Juliet – en far, en son, en farbror och en synthwavelåt

Hur ofta hör man egentligen talas om ett band, där en far, en son och farbror musicerar tillsammans? I stort sett aldrig, men Stockholmskonstellationen Kilo2Juliet är undantaget som bekräftar regeln.

Trion, med den skicklige ljuddesignern Kalle Windefalk i spetsen, består nämligen av tre familjemedlemmar med 15 års inbördes åldersskillnad.

Kilo2Juliet bildades i sviterna av vinterns lockdown. Pappan och sonen skickade ett utkast till farbror Kalle, som just höll på att testflyga sin fyrtioårspresent, en Roland Juno-106, vilket blev den drivande faktorn till det åttiotalsinspirerade soundet med influenser från bland andra Alphaville, Bruce Springsteen och Michael Jackson.

Det något mystiska namnet ”Kilo2Juliet” är initialerna på de tre släktingarnas förnamn – K, K, och J – med det engelska bokstaveringsalfabetet. Men ett ”K” ersattes med en tvåa, så att det även kan tolkas som ett anrop till Juliet.

Deras snygga synthwavedoftande låt, ”Behaviour”, handlar om balansen mellan nedärvda instinkter och att göra det du måste för att få det du vill ha.

Gillar ni melodiösa syntmelodier och åttiotalsextravaganza? Då finns det inte mycket att tveka om. Ni hör “Behaviour” här:

Följ Kilo2Juliet via deras Facebooksida.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Packa picknickkorgen med Kylie Minogues vin

Hon har sålt fler än 70 miljoner album. Bland hennes största hits hittar vi ”I Should …