Wednesday , September 28 2022
Foto: Petter Duvander

Front 242 släpper ny(gammal) liveskiva i mars!

Trevliga nyheter för alla EBM-fans!

Eftersom alla Front 242:s konserter under 2020 tyvärr var tvungna att ställas in av pandemiskäl, så gräver det belgiska kultbandet i arkiven istället.

En ny liveskiva med äldre material är på gång. Släppet är planerat till 26 mars och ska preliminärt heta 91”. 

Jepp, ni tänker helt rätt. Det handlar om inspelningar från turnén 1991, som baserades på Front 242:s kommersiellt mest framgångsrika album, Tyranny (For You). 

Liveskivan kommer att släppas i två format. Både som färgad vinyldubbel (limiterad i 1 242 exemplar) och som skimrande CD. 

Låtlistan verkar klart lovande, eller vad säger ni?

Rhythm Of Time
Masterhit
Soul Manager
The Untold
Until Death (Us Do Part)
D.S.M. / Moldavia
Im Rhythmus Bleiben
No Shuffle
Gripped By Fear
Slo-Mo
Headhunter
Tragedy For You
Welcome To Paradise
Punish Your Machine / Neurobashing

Ni har väl förresten inte missat Zeros stora Front 242-intervju, där både Covenant och Fredrik Strage är med på en hörna? Läs den här! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Daniel B. från Front 242 nytolkar låtar och släpper album

Daniel Bressanutti från Front 242 fyller 66 år och firar jubileet med en skiva där …