Duran Duran släpper David Bowie-cover: “Five Years”

I fredags, den 8 januari, hade David Bowie fyllt 74 år, om han fortfarande varit vid liv. 

I söndags, 10 januari, var det fem år sedan han lämnade jordelivet och blev en del av det stora bandet i det blå. 

I helgen firades Bowies minne genom onlinegalan “Just For One Day”, där bland andra Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), Trent Reznor (Nine Inch Nails), Perry Farrell (Jane’s Addiction) och Ian Astbury (The Cult) deltog. 

Även Birminghams stoltheter, Duran Duran, var med i det starka startfältet. Simon Le Bon är minst sagt vördnadsfull när han beskriver sin relation till Bowie:
“My life as a teenager was all about David Bowie. He is the reason why I started writing songs. Part of me still can’t believe in his death five years ago, but maybe that’s because there’s a part of me where he’s still alive and always will be.”

Men inte nog med det. Duran Duran har dessutom spelat in en cover på Bowies vackra ”Five Years”, som är öppningsspåret från makalösa The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Simon Le Bon förklarar låtvalet: 
“When we got the Ziggy Stardust LP and put the needle in the groove, our first taste of its perfection was the song ‘Five Years.’”

Duran Duran möter David Bowie. Slutresultatet kan naturligtvis inte bli något annat än bra. Vilket ni kan höra här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Japan släpper Quiet Life som deluxe-box

Efter de båda postpunkiga och lite kantiga albumen Adolescent Sex och Obscure Alternatives satsade Japan …