Tuesday , November 29 2022

Radiohead – ”Pyramid Song” (Easy Tyger Remix)

Å ena sidan har vi ett av samtidens bästa band, som gett oss banbrytande skivor som OK Computer och Kid A. 

Å andra sidan har vi en begåvad technoproducent från New York.

Vad händer när man sammanför dessa? Jo, i mötet mellan Radiohead och William Nichols, mer känd som Easy Tyger, uppstår ljuv och dansant musik. 

Lyssna på Easy Tygers förträffliga uptempo-remix av ”Pyramid Song” här och dansa in den nya veckan i sällskap med Zero Magazine! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!