Friday , August 19 2022

cEvin Key släpper album med IAMX och Edward Ka-Spel

Kevin Crompton, alias cEvin Key, är inte bara bekant som Nivek Ogres kollega i det banbrytande industribandet Skinny Puppy, utan har även ett par andra intressanta projekt på sitt samvete. Som Download, Doubting Thomas, platEAU, Tear Garden och en kreativ solokarriär. 

I februari kommer cEvin Key med sitt fjärde soloalbum, som ska heta X̱wáýx̱way.

Det mystiska namnet anspelar på en indianstam, som utplånades av vita kolonisatörer och cEvin Key beskriver inspelningsprocessen enligt följande:
– Jag satt hemma, skrev och spelade in helt för min egen skull. På sitt sätt är det här albumet mitt mest personliga. 

Detta till trots innehåller X̱wáýx̱way ett flertal spännande gästartister. 

Chris Corner från mörkt elektroniska IAMX och Edward Ka-Spel från psykedeliska The Legendary Pink Dots dyker upp i vars två låtar. Technoanarkisten Otto von Schirach, ljuddesignern Traz Damji och multiinstrumentalisten Soriah i varsin. 

Som en aptitretare kan ni lyssna på albumspåret “Night Flower (ft. Edward Ka-Spel)” nedan:

Vill ni förresten veta mer om vad som inspirerar cEvin Key? Titta då gärna på det här intressanta avsnittet av What’s In My Bag: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!