cEvin Key släpper album med IAMX och Edward Ka-Spel

Kevin Crompton, alias cEvin Key, är inte bara bekant som Nivek Ogres kollega i det banbrytande industribandet Skinny Puppy, utan har även ett par andra intressanta projekt på sitt samvete. Som Download, Doubting Thomas, platEAU, Tear Garden och en kreativ solokarriär. 

I februari kommer cEvin Key med sitt fjärde soloalbum, som ska heta X̱wáýx̱way.

Det mystiska namnet anspelar på en indianstam, som utplånades av vita kolonisatörer och cEvin Key beskriver inspelningsprocessen enligt följande:
– Jag satt hemma, skrev och spelade in helt för min egen skull. På sitt sätt är det här albumet mitt mest personliga. 

Detta till trots innehåller X̱wáýx̱way ett flertal spännande gästartister. 

Chris Corner från mörkt elektroniska IAMX och Edward Ka-Spel från psykedeliska The Legendary Pink Dots dyker upp i vars två låtar. Technoanarkisten Otto von Schirach, ljuddesignern Traz Damji och multiinstrumentalisten Soriah i varsin. 

Som en aptitretare kan ni lyssna på albumspåret “Night Flower (ft. Edward Ka-Spel)” nedan:

Vill ni förresten veta mer om vad som inspirerar cEvin Key? Titta då gärna på det här intressanta avsnittet av What’s In My Bag: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!