Sombre View – “Strange Trip” och “Venom”

Göteborgstrion Sombre View, som kombinerar varma syntljud med snygga fiolinslag och bjuder på både manlig och kvinnlig sång, fortsätter med sitt höga produktionstempo och har de senaste veckorna släppt två nya singlar.

Bandets musikaliska motor, Mattias Wåhlberg, berättar för Zero Magazine om ”Strange Trip” och ”Venom”:
– ”Strange Trip” kom till i slutet av sommaren, när vädret var härligt och tillvaron plötsligt kändes enkel och underbar, trots allt jobbigt som varit tidigare i år. Plötsligt var livet en ”Strange Trip” – en överjordisk, berusande känsla av värme och frihet, en närhet till familj och vänner, ständiga resor fram och tillbaka till stranden och en förundrad känsla av att befinna sig i ett förhöjt tillstånd. Därav den flytande, irrande, resande, lite rastlösa känslan i låten.

– ”Venom” är däremot en ”anti-lovesong” och handlar om den där personen som man inte står ut med. Den där jobbiga kollegan eller släktingen som förgiftar ens liv och som man inte vill ha i sin närhet, men som man likväl inte riktigt kan komma undan. Vem har inte en sådan person i sitt liv? Istället för att tränga undan ilskan och frustrationen – sjung med i ”Venom” och sjung ut dina giftiga tankar!

Ni hittar både ”Strange Trip”, ”Venom” och andra spännande låtar på Sombre Views Spotifykanal nedan. Missa inte heller vad bandet har på gång framöver. Mattias utlovar nämligen en finstämd cover på en mycket känd åttiotalslåt…

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!