Wednesday , September 28 2022

Indochine släpper Singles Collection (1981-2001)

Zerofavoriterna Indochine har haft ett produktivt år.

I somras släpptes samlingsskivan Singles Collection 2001-2021, som uppnått imponerande försäljningssiffror på över 100 000 exemplar.   

Nu kommer andra delen i Indochines härliga karriärgenomgång i form av Singles Collection (1981-2001). Precis som tidigare är alla låtar ommixade av Mike Guzauski (som jobbat med Daft Punk) och albumkonvolutet är skapat av den prisbelönte holländske fotografen Erwin Olaf.

Singles Collection (1981-2001) hittar vi allt från genombrottslåten ”L’Aventurier” och superhiten ”Canary Bay” till underskattade nittiotalspärlor som ”Punishment Park” och ”Kissing my Song”.

Som grädde på moset innehåller de lyxiga utgåvorna, förutom 24 singlar, även nymixen på ”3e Sexe” (”3SEX” i duett med med Christine and the Queens), fyra instrumentala pianoversioner av äldre Indochinelåtar och en akustisk version av “Juste toi et moi”. 

Årets julklapp för alla vänner av smart new wave-pop och alternativ rock? Absolut!

Har ni inte läst Zeros långa och uttömmande Indochineintervju än, så gör det nu! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …