Indochine släpper Singles Collection (1981-2001)

Zerofavoriterna Indochine har haft ett produktivt år.

I somras släpptes samlingsskivan Singles Collection 2001-2021, som uppnått imponerande försäljningssiffror på över 100 000 exemplar.   

Nu kommer andra delen i Indochines härliga karriärgenomgång i form av Singles Collection (1981-2001). Precis som tidigare är alla låtar ommixade av Mike Guzauski (som jobbat med Daft Punk) och albumkonvolutet är skapat av den prisbelönte holländske fotografen Erwin Olaf.

Singles Collection (1981-2001) hittar vi allt från genombrottslåten ”L’Aventurier” och superhiten ”Canary Bay” till underskattade nittiotalspärlor som ”Punishment Park” och ”Kissing my Song”.

Som grädde på moset innehåller de lyxiga utgåvorna, förutom 24 singlar, även nymixen på ”3e Sexe” (”3SEX” i duett med med Christine and the Queens), fyra instrumentala pianoversioner av äldre Indochinelåtar och en akustisk version av “Juste toi et moi”. 

Årets julklapp för alla vänner av smart new wave-pop och alternativ rock? Absolut!

Har ni inte läst Zeros långa och uttömmande Indochineintervju än, så gör det nu! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …