Sticky Fingers, Göteborg

Sticky Fingers i Göteborg har begärts i konkurs

GP rapporterar idag att Sticky Fingers kommanditbolag begärs i konkurs. Lokalen har varit en viktig del av hela Sveriges klubb- och musikliv.

Den tidigare ägaren till Stickey Fingers, Magnus Ax, sålde sitt livsverk i januari 2019, efter att ha drivit klubben i 20 år. Fastighetsägarna Karl Frändesjö och Ian Mc Glinchey, som grundade The Dubliner, blev nya ägare.

Tidigare i år var lokalen åter ute till försäljning. Ägarna förklarade då att de inte har tid att driva klubben på det sätt som behövs.

Sticky Fingers har självklart varit viktig för Zero och många för oss viktiga intervjuer har gjorts i lokalerna, som vi skribenter känner till lika bra som våra egna hem.

– Det är med bedrövelse jag tar del av denna nyhet. Stockholms brist på konsertlokaler har länge varit ett faktum, men att nu se sin egen hemstad Göteborgs fina utbud av lokaler nackas ner känns såklart extra jobbigt, säger Zeros grundare Petter Jahnstedt och tillägger:

– Såklart hoppas jag att allt dåligt för något bra med sig och att unga musikälskare och entreprenörer kan finna nya idéer och lägga beslag på lokalen, så att den fortsätter vara en del av svenskt musikliv även i framtiden. I dessa tider måste man vara optimistisk.

Det är bevakningsbolaget som hyr ut ordningsvakter som skickat in konkursansökan efter att företaget inte fått betalt för utfört arbete. En rad andra bolag har också fordringar på rockklubben. Bland fordringsägarna finns Göteborgs Stad, Menigo och Nets Sweden.

Enligt GP har Kronofogden för närvarande 71 registrerade ärenden om betalningsförelägganden mot Sticky Fingers.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.