Wednesday , September 28 2022

Electronic Winter Party – – ett utmärkt sätt att tillbringa en kall vinterkväll i Göteborg!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

Hur tillbringar man bäst en kall vinterkväll i Göteborg? Man kan gå till Liseberg, trängas med tusentals påpälsade julfanatiker och dricka sötsliskig saftglögg för tjugo spänn koppen. Eller man kan bege sig till den fina klubben Sticky Fingers och njuta av skön musik.

De som, fredagen den 14 december, valde det senare alternativet bör känna sig nöjda. Skivbolaget Wonderlands elektroniska vinterfest var nämligen en synnerligen sympatisk tillstämning.

Först ut var Thermostatic. Göteborgsbandet charmade publiken med sin energifyllda dataspelspop och lade ribban högt för resten av kvällen.

Därefter följde Arvid, som överraskade med slick elektropop och soulig falsettsång. Helt klart ett framtidslöfte.

UP
Foto: Johan Arenbo

Kvällens huvudattraktion, Universal Poplab, visade sedan att de är en av Sveriges bästa liveakter. Deras händelserika show innehöll allt från glitterbomber (som effektivt “julpyntade” publiken) till en alldeles ny låt. Imponerande!

Aftonen avrundades därefter med en lång serie new wave- och electrohits från det eminenta DJ-teamet Paulina & Anna.

Nog låter det åtskilligt mer spännande än gröna kaniner och hemslöjd från Arvidsjaur?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lejonhjärta – Göteborgs nya indiehopp

Utan att ta allt för stora ord i munnen kan vi nästan påstå att Zero …