Videopremiär: Looptok – “The Chase”

Samuel Looptok Långbacka är multimusiker, producent och känd som mannen bakom musiken till flera av Cirkus Cirkörs största publiksuccéer.

Idag släpper han sin filmiska musikvideo till singeln “The Chase”, en låt som är sprungen ur duon Långbacka/Bådagårds låt med samma namn.

När Looptok hade skapat beats till duons verson av låten tog han den vidare till sitt nya, mer klubbiga alster. Looptok beskriver den kreativa processen enligt följande:

“Jag blev ombedd att skapa ett beat till “The Chase” för Långbacka/Bådagård. Låten är i grunden en polska, går i tretakt och har ett väldigt suggestivt driv. När vi adderade min ljudbild växte den vidare till en helt egen version och jag kände att den skulle platsa på ett klubbgolv. Det unika är att “The Chase” fortfarande går i tretakt, vilket jag aldrig upplevt klubbvärlden.”

Skådespelaren och manusförfattaren Johan Marenius Nordahl fick direkt idéer när han hörde “The Chase”, som sedan resulterade i det manus som ligger till grund för musikvideon, där även Johan spelar huvudrollen. Filmaren Younes Medhat och producenten Kareem Shawwaf kopplades in och resultatet är en vacker musikfilm med allvarliga undertoner om en ung människas kamp med sina inre demoner.

Zero har fått äran att ha premiär för videon. Ni ser den nedan:

“The Chase” är Looptoks första singel från kommande albumet World On Fire som släpps våren 2021. Tredje singeln, “December”, släpps 1 december.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Duran Duran – bygger broar mellan dåtid och framtid

På sitt femtonde studioalbum, Future Past, bygger Duran Duran – precis som albumtiteln antyder – …