Tuesday , August 9 2022

DPoint– gör gripande hyllning på sin nya singel

Omslagsbilden till svenska DPoints nya singel, ”Because of You”, är inspirerad av ett foto av en ung flicka som dödades i Auschwitz, bara 14 år gammal. 

Närmare bestämt Czesława Kwoka, som var ett av de drygt 200 000 barn som deporterades till Auschwitz-Birkenau mellan 1940 och 1945.

Dpoint, alias Peter Andersson och Robert Widell, beskriver ”Because of You” enligt följande: 

”A lovesong to a girl that never got to grow up and be the subject of a song like this. This is our tribute to her and the many girls like her in the world. We decided to dedicate the song to all women and girls that are victims of violence in the world. Then, now and in the future.”

Zero Magazine ger en tumme upp och rekommenderar alla läsare att stödja DPoints kamp för jämlikhet och rättvisa! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Vex – “Saboteur”

”Fräck bas”, ”danspunk”, ”starka melodier”, ”upplyftande refränger” och ”elektroniskt och energiskt”. Så beskriver Tobias Kastberg, …