Monday , August 15 2022

Guldskiva och storsäljande konserter för Indochine!

Det går bra för Indochine nu!

Det tog bara nio dagar för den nya samlingen, Singles Collection 2001-2021, att sälja ihop till en guldskiva i Frankrike. 

Samlingen toppade listorna i både Frankrike och Belgien, ligger nu på försäljningssiffror en bra bit över 70 000 och det är långt ifrån omöjligt att ett sexsiffrigt tal uppnås innan året är över. 

Zero Magazine ger en stor tumme upp till att fransmännen har den goda smaken att stödja sina favoritartister genom att köpa fysiska skivor, men faktum är att Nicola Sirkis och hans mannar har mer att glädja sig åt. 

Även biljetterna till Central Tour går som smör i solen. Redan under förköpets första dag såldes hela 120 000 stycken och flera återförsäljares sidor brakade ihop av anstormningen. Idag, för ett par timmar sedan, var det officiella biljettsläppet och enligt uppgifter är efterfrågan gigantisk.

Central Tour har potential att bli en spektakulär upplevelse. I vår stora intervju med Nicola Sirkis berättas att alla Indochines 56 singlar ska framföras, antingen i sin helhet eller som medleyn, under nästan tre timmar långa konserter. 

Zero har valt ut fem favoritsinglar, som ska bli extra roliga att få höra: 

”La chevauchée des champs de blé”

En snygg, romantisk och sorgligt bortglömd pärla från det mycket underskattade albumet 7000 Danses. 

”Kissing My Song”

Indochines nittiotal var bitvis briljant. ”Kissing My Song” låter lite som om U2 och Simple Minds, på toppen av sina karriärer, förenats i en storslagen stadiumhit. Fast på franska, förstås. 

”Electrastar”

Nicolas hjärtskärande hyllning till tvillingbrorsan Stéphane, som skrevs strax efter den senares tragiska bortgång, är ett gripande stycke elektronisk rock som kan lyfta vilket tak som helst. 

”Little Dolls”

Bombastisk, dramatisk, en stark text och en melodi som ger gåshud. ”Little Dolls” kommer definitivt att bli en av höjdarna under Central Tour.  

”Nos célébrations”

Naturligtvis är vi nyfikna på hur den här geniala comebacklåten kommer att fungera live. Förväntningarna är skyhöga! 

Vill ni veta mer om Indochine och få kontinuerliga uppdateringar om de fantastiska fransosernas framfart? Då rekommenderas Rob Van Gus ambitiösa Facebooksida “Indochine Sverige”.

Nu undrar vi förstås vilka Indochinesinglar ni speciellt ser fram emot under Central Tour. Posta dem gärna under inlägget på Zeros Facebooksida!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Gothrockbandet Sirenia nytolkar kultlåten “Voyage, voyage”

1986 släppte Desireless, alias Claudie Fritsch-Mentrop från Paris, den elektroniska poppärlan ”Voyage, voyage”, som blev …