Thursday , April 18 2024

Guldskiva och storsäljande konserter för Indochine!

Det går bra för Indochine nu!

Det tog bara nio dagar för den nya samlingen, Singles Collection 2001-2021, att sälja ihop till en guldskiva i Frankrike. 

Samlingen toppade listorna i både Frankrike och Belgien, ligger nu på försäljningssiffror en bra bit över 70 000 och det är långt ifrån omöjligt att ett sexsiffrigt tal uppnås innan året är över. 

Zero Magazine ger en stor tumme upp till att fransmännen har den goda smaken att stödja sina favoritartister genom att köpa fysiska skivor, men faktum är att Nicola Sirkis och hans mannar har mer att glädja sig åt. 

Även biljetterna till Central Tour går som smör i solen. Redan under förköpets första dag såldes hela 120 000 stycken och flera återförsäljares sidor brakade ihop av anstormningen. Idag, för ett par timmar sedan, var det officiella biljettsläppet och enligt uppgifter är efterfrågan gigantisk.

Central Tour har potential att bli en spektakulär upplevelse. I vår stora intervju med Nicola Sirkis berättas att alla Indochines 56 singlar ska framföras, antingen i sin helhet eller som medleyn, under nästan tre timmar långa konserter. 

Zero har valt ut fem favoritsinglar, som ska bli extra roliga att få höra: 

”La chevauchée des champs de blé”

En snygg, romantisk och sorgligt bortglömd pärla från det mycket underskattade albumet 7000 Danses. 

”Kissing My Song”

Indochines nittiotal var bitvis briljant. ”Kissing My Song” låter lite som om U2 och Simple Minds, på toppen av sina karriärer, förenats i en storslagen stadiumhit. Fast på franska, förstås. 

”Electrastar”

Nicolas hjärtskärande hyllning till tvillingbrorsan Stéphane, som skrevs strax efter den senares tragiska bortgång, är ett gripande stycke elektronisk rock som kan lyfta vilket tak som helst. 

”Little Dolls”

Bombastisk, dramatisk, en stark text och en melodi som ger gåshud. ”Little Dolls” kommer definitivt att bli en av höjdarna under Central Tour.  

”Nos célébrations”

Naturligtvis är vi nyfikna på hur den här geniala comebacklåten kommer att fungera live. Förväntningarna är skyhöga! 

Vill ni veta mer om Indochine och få kontinuerliga uppdateringar om de fantastiska fransosernas framfart? Då rekommenderas Rob Van Gus ambitiösa Facebooksida “Indochine Sverige”.

Nu undrar vi förstås vilka Indochinesinglar ni speciellt ser fram emot under Central Tour. Posta dem gärna under inlägget på Zeros Facebooksida!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …