Gabriel Fager Ferrari alias Krokodiltarar

Krokodiltårar släpper debutsingeln 10 000

Med ärlighet i första rummet öppnar Krokodiltårar dörren till en värld av vibrerande basgångar, starka melodier, 80-talsdoftande synthar, minutiösa rytmer och uppriktiga texter.

Bakom pseudonymen står låtskrivaren och musikern Gabriel Fager Ferrari. En konstnärlig själ som sätter ord på känslor och situationer som speglar tillvaron för en 20-nånting kille i sina bästa och sämsta år.

Med debutsingeln ”10 000” definierar Krokodiltårar sitt sound utifrån tematik lånad av en destruktiv kärleksrelation.

Så här beskriver Gabriel låten.
– Det sägs att det krävs tiotusen timmar för att bli riktigt bra på något, även om det betyder att bli riktigt bra på något dåligt. Istället för låten som spelas på nattklubbens dansgolv, är 10 000 soundtracket för det som händer i rummet bredvid när känslorna oundvikligt tränger sig igenom den dova sub-basen. Ibland är det bättre att brinna upp än att fejda ut.

Lyssna på låten här nedan.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …