Saturday , April 20 2024

Simon Le Bon i Duran Duran har startat en musikpodd

Finns här några trogna ”Duranies”?

Under den långa väntan på ett nytt Duran Duran-album kan vi trösta oss lite med att Simon Le Bon har startat en podd, där han och väninnan Katy Krassner spelar och diskuterar musik.

Podden heter WHOOOSH! och Simon Le Bon beskriver sina ambitioner så här:

“Music of any genre, new and old, from anywhere on the globe. Different sounds to rub up against and to complement each other. The only criteria being that I have to like it. WHOOOSH! – it’s the sound your mind makes when it expands to make space for a new idea.”

Foto: Stephanie Pistel

Bland Simon Le Bons musikval hittar vi The Knife, Syd Barrett, France Gall, Johnny Marr, Arcade Fire, Sugarhill Gang, Kraftwerk, Blur och Bronski Beat. Dessutom spelar han en massa ny electro och mellan varven … naturligtvis Duran Duran. 

Lyssna på podden, inklusive diskussioner och analyser, på:  

Eller hoppa direkt till musiken via WHOOOSH:s Spotifykanal. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

a-ha – om naturskydd, interna spänningar, åttiotalet och nya True North

På sitt elfte studioalbum, True North, samarbetar a-ha med symfoniorkestern Arctic Philharmonic. Precis som titeln …