Tuesday , August 16 2022

Simon Le Bon i Duran Duran har startat en musikpodd

Finns här några trogna ”Duranies”?

Under den långa väntan på ett nytt Duran Duran-album kan vi trösta oss lite med att Simon Le Bon har startat en podd, där han och väninnan Katy Krassner spelar och diskuterar musik.

Podden heter WHOOOSH! och Simon Le Bon beskriver sina ambitioner så här:

“Music of any genre, new and old, from anywhere on the globe. Different sounds to rub up against and to complement each other. The only criteria being that I have to like it. WHOOOSH! – it’s the sound your mind makes when it expands to make space for a new idea.”

Foto: Stephanie Pistel

Bland Simon Le Bons musikval hittar vi The Knife, Syd Barrett, France Gall, Johnny Marr, Arcade Fire, Sugarhill Gang, Kraftwerk, Blur och Bronski Beat. Dessutom spelar han en massa ny electro och mellan varven … naturligtvis Duran Duran. 

Lyssna på podden, inklusive diskussioner och analyser, på:  

Eller hoppa direkt till musiken via WHOOOSH:s Spotifykanal. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Japan släpper Quiet Life som deluxe-box

Efter de båda postpunkiga och lite kantiga albumen Adolescent Sex och Obscure Alternatives satsade Japan …