Thursday , July 25 2024
ionnalee | iamamiwhoami

Ionnalee släpper uppdaterad Nitzer Ebb-cover

Ionnalee, iamamiwhoami eller Jonna Lee som hon egentligen heter har släppt en ny coverversion av Nitzer Ebbs “Violent Playground”.

Jonna Lee har figurerat i Zero sedan debuten 2007 under ett flertal namn. Efter tre soloskivor startade hon sedan det audiovisuella projektet iamamiwhoami år 2009. Under de senare åren har Linköpingstjejen verkat under namnet Ionnalee och blivit ett av de stora namnen på den elektroniska musikscenen.

Nu är Jonna aktuell med en spellista/album som hon döpt till Kronologi. Enligt henne själv är det ett substitut för den inställda världsturnén och ett stundande 10-årsjubileum som audiovisuell artist. Albumet innehåller alternativa versioner på gamla låtar, demos, liveversioner och osläppt material från hennes olika projekt.

En av låtarna på Kronologi är en cover på det klassiska EBM-bandet Nitzer Ebbs låt “Violent Playground”. En låt som Jonna Lee redan 2009 släppte i en mer akustisk version. Nu har låten fått en något mer elektronisk touch och den speglar mer av det Jonna Lee ägnar sig åt idag.

Hör båda versionerna samt originalet här nedan.

Ionnalee, iamamiwhoami, Barbelle – “Violent Playground” (Nitzer Ebb Cover, 2020)

 

Jonna Lee – “Violent Playground” (Nitzer Ebb Cover, 2009)

Nitzer Ebb – “Violent Playground (Originalet från 1987)

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bon och Douglas i Nitzer Ebb

Nitzer Ebb avslöjar hjärtskärande nyheter

Efter den senaste Europaturnén tvingades Nitzer Ebbs sångare Douglas McCarthy att lämna på grund av …