Saturday , September 26 2020

Marsupial Lion – Juvenilia

Vi har tidigare skrivit om New Hampshire-duon Marsupial Lion.

Nu är sångaren/låtskrivaren Travis Jonathan och syntgurun Parker Tichko tillbaka med det aktuella debutalbumet Juvenilia.

Det handlar om välgjord elektronisk pop med starka refränger och ni hör skivan nedan.

För att använda deras egna ord: ”Marsupial Lion is not here to execute a coup de grâce to terminate humanity, but a coup d’état to attempt humanity’s rescue, clawing savagely at the heart of the machine with a quixotic, deafening sound.”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hat Check Girl - Kiss Me Quick

Hat Check Girl – Kiss Me Quick

Kiss Me Quick är Annie Gallups och Peter Gallways 8:e album tillsammans under bandnamnet Hat …