Cina Samuelson – Sing With Your Heart And Soul

Betyg - 9

9

Utmärkt honky tonk från en av Sveriges bästa countrysångerskor.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: CCM

Cina Samuelson tillhör den absoluta toppen av Sveriges countrysångerskor och hon sviker inte sin traditionella stil. Med andra ord blir man inte besviken på en Cina Samuelson-platta. Sing With Your Heart And Soul är hennes mest personliga album hittills, enligt egen utsaga.   

Sverige är lite av en ankdamm när det gäller countrymusik. Välkända namn medverkar på varandras plattor, även om stilarna inom genren kan variera. På Sing With Your Heart And Soul medverkar t.ex. Meadow Creek, steelgitarristen Berra Karlsson, fiolspelaren Thomas Haglund, gitarristen Andreas ”Ea” Olsson och steelgitarristen Nicke Widén som bägge lirat tillsammans med alldeles för tidigt avlidne Mats Rådberg. Cina Samuelson har själv skrivit samtliga låtar och producerat plattan med hjälp av Karlsson och Peter Dahl. Det är en strålande countryplatta Cina har skapat den här gången. Den är pigg, den är snygg, den är liveinspelad i studion, och den är väl avvägd mellan snabbare spår och ballader. Cina sjunger innerligt och tonsäkert som alltid och låtarna har en brinnande energi. Musikaliskt händer mycket och det känns som att musikerna är lika laddade som Cina själv. Här finns inga tråkiga sekunder och svänget är självsäkert, grymt proffsigt och precis så 100 % traditionell country som jag älskar. Cinas countrykarriär går tillbaks till dagarna med Freetown Highway som vann country-SM 1988 och sedan 2000 har hon varit soloartist, så den här tjejen vet hur en honky tonk-platta ska låta. Cina hyllar ikoniska förebilder som Connie Smith och Loretta Lynn i ”Connie and Loretta”, hennes senaste singellåtar ”Sweet mama, Elvis and me” och ”How long is forever” startar och avslutar plattan med den äran och däremellan framförs utmärkta spår som ”A new morning”, vackra ”Why can´t we talk anymore”, svängigt fartfyllda ”All I wanna do on a Saturday night” med grym ståbas, rockiga ”Give a big hand to the band” och givetvis det fina titelspåret. Vill du ha mer av Cina Samuelson rekommenderar jag varmt albumen The Fast Road Home (2012) och Roots & Memories (2014) också.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …