Saturday , April 13 2024

Meadow Creek – Pieces Of Driftwood

Betyg - 8

8

Svenska countryduons uppföljare till debutalbumet för tre år sedan.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records / Border Music

Väntan har varit lång på en ny Meadow Creek-skiva. Ungefär tre år har det tagit mellan Til Death Do Us Part och Pieces Of Driftwood, men det har varit värt varenda minut. Den svenska countryduons nya album är nästan lika trollbindande som den förra. 

Peter och Linda Dahl skriver sina låtar själva, förutom ”Eye of the storm” där gitarristen Jimmy Glavå också varit med på ett hörn. Det äkta paret har producerat albumet tillsammans och Peter har mixat det. Tio spår framförs, nämnde Glavå lirar gitarr på de flesta och Berra Karlsson – som också hjälpt till med produktionen – förgyller varenda låt med sin pedal steel. Peter Dahl lirar gitarrer, såväl akustiska som elektriska, samt bas och hammondorgel. Sången delar han och Linda på förstås. Resultatet utmynnar i en fin countryplatta med gott om lyriska westernassociationer som bör tilltala såväl traditionalister som er med mer modern smak. Dock slipper vi smörig Nashvilleaktig popcountry, även om här finns spår som tangerar den stilen också. I de fall där det förekommer lyckas bandet ändå, på ett smakfullt vis, dölja merparten av poptendenserna med snygga countrymelodier. Låtarna känns således aldrig fullt så popiga som t.ex. Jill Johnsons kan göra ibland. Mina favoritspår på Pieces Of Driftwood är – åtminstone för närvarande – ”Loaded gun” som handlar om att kicka ett kokainberoende och gå vidare, ”I will wait” som kanske har skivans snyggaste text och som handlar om längtan, ”Eye of the storm” med sin sköna westernkänsla och klassiska rytm, samt den lugnare ”When old daddy is gone” som är sorglig och hoppfull samtidigt. Meadow Creek har sin stil och sitt sound, vilket de visade redan på debutalbumet, de är skitduktiga på vad de gör och de sjunger alldeles strålande, så vad väntar du på? Ut och tjacka plattan bara!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …