Wednesday , November 25 2020

Videopremiärer för Vogon Poetry och Electric City Cowboys!

Häromveckan pratade vi med de båda svenska elektropopbanden Vogon Poetry och Electric City Cowboys, som slagit sig samman på EP:n Electric Passion, där båda bidrar med varsin originallåt och varsin remix. Nu har Zero Magazine äran att få vara värd åt videopremiärerna!

Vogon Poetry berättar om videon till ”Passion”

En relevant fråga att ställa sig idag är om man överhuvudtaget ska satsa på att göra musikvideor till sina låtar. Finns det fortfarande ett intresse av videor och, i så fall, vad är det som krävs för att en video faktiskt ska ha ett existensberättigande?

Med ”Passion” kände vi att vi inte bara ville göra en standardmässig musikvideo med ett gäng klipp av bandet i olika miljöer. Nej, om vi nu skulle göra en musikvideo, så ville vi att den skulle ha något mer att säga och utöver själva musiken ge något mer till den som tar sig tid att titta.

Med tanke på budskapet i låten ville vi förmedla det viktiga i att hitta något som driver oss framåt och får oss att må bra som individer. Vi ville veta var andra människor hittar sin energi och det födde tanken om hur vi ville utforma videon.

Vi delade våra tankar om videon i sociala medier och efterfrågade filmsnuttar om personliga passioner. Vi fick ett väldigt fint gensvar och är verkligen positivt överraskade över hur många som tog sig tid att visualisera vad de brinner för. Stort tack, allihop!  

Självklart var vi ju tvungna att ha med lite bandmaterial också, så vi drog till Jonsereds fabriker och filmade några sekvenser där. Daniel har klippt ihop och lagt effekter och vi är otroligt nöjda med hur videon har tagit form!

Electric City Cowboys berättar om videon till ”Electric”

Redan innan vi börjat skriva själva låten, hade vi en idé om hur en musikvideo skulle kunna se ut. Snabba klipp med blixtar, elektricitet och ljus överallt. När vi hade det visuella konceptet klart var det dags att börja med musiken och texten. Det var här någonstans som ”Electric Passion”-projektet tillsammans med Vogon Poetry började ta form.

Vid videoinspelningen hade vi såklart text och melodi klara, men egentligen inte mycket mer än så. Martin och Micke producerade sedan färdigt musiken samtidigt som Robert redigerade filmen. Ett ganska intressant arbetssätt, som vi inte varit bekanta med tidigare. 

Man kan konstatera att det är ”extra allt” på effekterna i videon, så en liten varning till dem som har svårt med blinkande ljus är nog på sin plats…

Läs Zeros intervju med Vogon Poetry och Electric City Cowboys här.

Lyssna in dig på Electric Passion-EP:n här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Internet

Cybersäkerhet i medier och underhållning online

Vad vet du egentligen om cybersäkerhet på nätet? Är det något som nätföretagen bör ansvara …