Sunday , February 25 2024

Bon Harris – Songs:From The Lemon Tree

I helgen dök det oväntat upp en livekonsert döpt Songs:From the Lemon Tree på YouTube signerad Nitzer Ebb-trummisen Bon Harris.

Precis som titeln antyder framför Bon väl utvalda coverlåtar under sitt citronträd hemma i trädgården. Vi kontaktade Bon som glatt berättade om projektet utan följdfrågor.

Foto: © Marinella Len

– Efter att vi avslutat vår långa återföreningsturné med Nitzer Ebb fick jag tid för nya musikaliska idéer och utmaningar. Jag hade under en längre period funderat på att använda min röst mer och ville utforska vad jag kunde hitta på både som soloartist och i nya konstellationer.

– Jag har ju tidigare varit sångare i till exempel Maven, så nu kände jag att tiden var mogen att åter fatta micken och sjunga, fast på ett nytt sätt.

– Jag hade ursprungligen ett gäng låtar som jag ville producera i samarbete med Alice Gooday [Dotter till David Gooday från Nitzer Ebb. Reds anm]. Hon har en vacker röst med karaktär, som jag kände skulle komplettera min röst perfekt. Det var tänkt att bli ett enkelt projekt, men jag insåg snabbt potentialen och att det skulle ta lång tid att göra det rättvisa.

– För att inte fastna började jag lägga upp små snuttar på nätet, där jag sjöng välkända låtar samtidigt som jag vandrade runt i min trädgård här i Los Angeles. Ofta stannade jag till under mitt vackra citronträd…

– Jag blev förvånad över det positiva gensvaret på låtsnuttarna och började dessutom få förfrågningar om att göra längre elektroniska versioner. Flertalet av de som hörde av sig verkade även älska själva citronträdet!

– I samband med detta svepte pandemin in över världen med nedsläckningar som konsekvens. Det var då jag fick idén att spela in och framföra några klassiska låtar som en serie minikonserter för att underhålla människor i denna svåra och osäkra tid.

– Jag valde låtar som har funnits med mig hela mitt liv och som inte kändes för tunga. Jag ville hitta låtar som är positiva, har en hoppfull klang och som speglar de sociala förändringar som nu sker.

Foto: © Marinella Len

– Jag föreställer mig projektet som en pågående serie som varar så länge idén känns intressant. Avsnitt två är redan under produktion och där kommer jag fortsätta med covers på välkända låtar. Det finns också planer för samarbetsavsnitt i framtiden…

– Jag hoppas att folk gillar att lyssna på låtarna lika mycket som jag tycker om att skapa och framföra dem!

Låtlista: Songs:From The Lemon Tree
1) Buddy Holly – “True Love Ways”
2) David Essex – “Rock On”
3) X-Ray Spex – “Germ Free Adolescents”
4) Joe Crow – “Compulsion” (även inspelad av Martin L Gore från Depeche Mode)

Om stefan Albinsson

Zeros USA-korrespondent med insyn i musikvärldens innersta kretsar.

Kolla även

David Josephson – “Misslyckandets estetik (Diamond Heist Remix)”

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City, Nervous Self, brukar referera till Leonard Cohen och …