Wednesday , February 1 2023

Indochine – ny singel, nya samlingsskivor, turné och film på gång!

Indochine firar 40 år med en ny singel, två samlingsalbum och en fransk stadiumturné under 2021! 

Frankrikes främsta new wave-band och största musikambassadörer i modern tid, Indochine, höll precis en presskonferens. Under ett livestreamat event gick fransoserna ut med hur de tänkt fira sitt 40-årsjubileum.

Firandet inleds redan idag, med släppet av nya singeln “Nos célébrations”, inspelad i London i legendariska Rak Studios. Singeln är första spåret från en “Best Of” i två volymer.

Singles Collection (2001-2021) släpps den 28 augusti, följd av Singles Collection (1981-2001) den 27 november. På novemberreleasen ryktas det om spännande överraskningar. Allt material är ommixat av Mike Guzauski (som bland andra jobbat med Daft Punk) och bildsatt av den prisbelönte holländske fotografen Erwin Olaf.

Ovanpå detta är en dokumentärfilm om bandet under förberedelse och en exceptionell turné, The Central Tour, kommer att gå av stapeln under 2021.

Fem arenor i Frankrike – Paris, Lille, Bordeaux, Lyon och Marseille – kommer att hysa en spektakulär show, med helt ny scensättning. Vi kommer se gruppen i en central position, cirkulära skärmar, en innovativ scenografi så att ingen går miste om något av showen, och flera överraskningar. De 56 singlarna kommer att spelas, i sin helhet eller i medley, under en två och en halv timme lång konsert!

Med andra ord underbara nyheter! Zero Magazine ser fram emot att förhoppningsvis få prata med Nicola Sirkis i sommar om allt som är på gång!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Elegant Machinery

Elegant Machinery spelar live igen

Det legendariska och omtalade svenska synthpopbandet Elegant Machinery annonserar idag att man ska göra en …