Indochine – ny singel, nya samlingsskivor, turné och film på gång!

Indochine firar 40 år med en ny singel, två samlingsalbum och en fransk stadiumturné under 2021! 

Frankrikes främsta new wave-band och största musikambassadörer i modern tid, Indochine, höll precis en presskonferens. Under ett livestreamat event gick fransoserna ut med hur de tänkt fira sitt 40-årsjubileum.

Firandet inleds redan idag, med släppet av nya singeln “Nos célébrations”, inspelad i London i legendariska Rak Studios. Singeln är första spåret från en “Best Of” i två volymer.

Singles Collection (2001-2021) släpps den 28 augusti, följd av Singles Collection (1981-2001) den 27 november. På novemberreleasen ryktas det om spännande överraskningar. Allt material är ommixat av Mike Guzauski (som bland andra jobbat med Daft Punk) och bildsatt av den prisbelönte holländske fotografen Erwin Olaf.

Ovanpå detta är en dokumentärfilm om bandet under förberedelse och en exceptionell turné, The Central Tour, kommer att gå av stapeln under 2021.

Fem arenor i Frankrike – Paris, Lille, Bordeaux, Lyon och Marseille – kommer att hysa en spektakulär show, med helt ny scensättning. Vi kommer se gruppen i en central position, cirkulära skärmar, en innovativ scenografi så att ingen går miste om något av showen, och flera överraskningar. De 56 singlarna kommer att spelas, i sin helhet eller i medley, under en två och en halv timme lång konsert!

Med andra ord underbara nyheter! Zero Magazine ser fram emot att förhoppningsvis få prata med Nicola Sirkis i sommar om allt som är på gång!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …