Friday , August 12 2022

Fatal Casualties tillbaka med “It Could Have Been You”

Historien om Fatal Casualties har sin start i åttiotalets Stockholm, där de båda barndomsvännerna Ivan Hirvonen och Stefan Ljungdahl skapade musik inspirerad av favoritgrupperna Depeche Mode, The Cure, Front 242 och Skinny Puppy. Trots en hög ambitionsnivå och vissa framgångar gick projektet in i en återvändsgränd 1991.

Efter splittringen vandrade Stefan i nya musikaliska spår medan Ivan lade skapandet på hyllan i många år. Fram till 2012, då den dynamiska duon återförenades och spelade in EP:n Paria. Ett par år senare släpptes en fullängdare vid namn Psalm, som hade en celeber gästsångare i form av självaste Darrin Huss från Psyche.

Nu är Fatal Casualties aktuella igen. Närmare bestämt med den nya låten “It Could Have Been You”, som har en spännande musikvideo skapad av elever på Animationslinjen på Sörängens Folkhögskola.

“It Could Have Been You” kommer att vara med på Fatal Casualties nya album Lullaby for Helsinki, som preliminärt släpps den 30:e juni. Den som vill kan redan nu boka ett exemplar via följande Bandcamp-länk.

För mer information rekommenderas Fatal Casualties Facebooksida

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!