Tuesday , April 23 2024

Fatal Casualties tillbaka med “It Could Have Been You”

Historien om Fatal Casualties har sin start i åttiotalets Stockholm, där de båda barndomsvännerna Ivan Hirvonen och Stefan Ljungdahl skapade musik inspirerad av favoritgrupperna Depeche Mode, The Cure, Front 242 och Skinny Puppy. Trots en hög ambitionsnivå och vissa framgångar gick projektet in i en återvändsgränd 1991.

Efter splittringen vandrade Stefan i nya musikaliska spår medan Ivan lade skapandet på hyllan i många år. Fram till 2012, då den dynamiska duon återförenades och spelade in EP:n Paria. Ett par år senare släpptes en fullängdare vid namn Psalm, som hade en celeber gästsångare i form av självaste Darrin Huss från Psyche.

Nu är Fatal Casualties aktuella igen. Närmare bestämt med den nya låten “It Could Have Been You”, som har en spännande musikvideo skapad av elever på Animationslinjen på Sörängens Folkhögskola.

“It Could Have Been You” kommer att vara med på Fatal Casualties nya album Lullaby for Helsinki, som preliminärt släpps den 30:e juni. Den som vill kan redan nu boka ett exemplar via följande Bandcamp-länk.

För mer information rekommenderas Fatal Casualties Facebooksida

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!