Saturday , July 13 2024

Social Ambitions – ”Everytime” 

De båda ljudkonstnärerna Anders Karlsson och Mikael Arborelius har hunnit samla på sig en hel del fina meriter.

På CV:t hittar man band som Keyboard Cowboy, ASSID och Vienna. De har dessutom medverkat i SVT-serien “Lite som du”, som det fiktiva bandet Das Sterbhus.

Under namnet Social Ambitions har duon, de senaste tio åren, bjudit på ett brett spektrum av syntbaserad musik. Från klassisk elektropop till mer dansanta och minimala experiment.

Det har inte heller saknats framgångar. Debutskivan Almost Gone fick toppbetyg i Dagens Nyheter, var med på listan ”Best of 2010” hos Sveriges Radio P3 Lab och nominerades för “Best Album” på Manifestgalan 2011.

Social Ambitions jobbar nu på sin tredje fullängdare, som är planerad framåt sommaren. Som aptitretare kan vi lyssna på popkaramellen ”Everytime”.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …