Sunday , August 14 2022

Social Ambitions – ”Everytime” 

De båda ljudkonstnärerna Anders Karlsson och Mikael Arborelius har hunnit samla på sig en hel del fina meriter.

På CV:t hittar man band som Keyboard Cowboy, ASSID och Vienna. De har dessutom medverkat i SVT-serien “Lite som du”, som det fiktiva bandet Das Sterbhus.

Under namnet Social Ambitions har duon, de senaste tio åren, bjudit på ett brett spektrum av syntbaserad musik. Från klassisk elektropop till mer dansanta och minimala experiment.

Det har inte heller saknats framgångar. Debutskivan Almost Gone fick toppbetyg i Dagens Nyheter, var med på listan ”Best of 2010” hos Sveriges Radio P3 Lab och nominerades för “Best Album” på Manifestgalan 2011.

Social Ambitions jobbar nu på sin tredje fullängdare, som är planerad framåt sommaren. Som aptitretare kan vi lyssna på popkaramellen ”Everytime”.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Cold Connection – om remixskivan och framtidsplanerna

De gör elektronisk pop med influenser från Depeche Mode, Erasure och Rational Youth. De släppte …