Ruby Lovett – It’s A Hard Life

Betyg - 9

9

Traditionell country från den amerikanska söderns djupa mylla.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: PuffBunny Records

Ruby Lovett är knappast ett namn på var mans läppar, ens om personen ifråga är mångårig countrykonnässör. Men Ruby är värd att bli det. It’s A Hard Life är en utmärkt, elegant och traditionell – men inte mossig – countryplatta som förtjänar din odelade uppmärksamhet.

“For the people that say ‘country’ is what’s missing from today’s country music, find Ruby Lovett.” Dessa ord är uttalade av Garth Brooks och pryder Ruby Lovetts hemsida. Med all rätt, för Mr Brooks vet vad han pratar om. Ruby Lovett växte upp fattig och med en problematisk barndom som så många av hennes förebilder: Dolly Parton, Loretta Lynn, Merle Haggard och George Jones. Hon kommer från Laurel, Mississippi och hennes tonårsmamma adopterade bort henne som sjuåring. Adoptivföräldrarna såg hennes talang och tog vara på den. Sedan tonåren har hon spelat och sjungit i alla möjliga sammanhang. It’s A Hard Life tycks vara hennes andra cd och hon inleder den med Nanci Griffiths sång med samma titel. Därefter är flertalet spår skrivna antingen av Ruby själv eller av Ruby tillsammans med K.S. Taylor Pie som lirar ett flertal instrument på plattan. Det bästa med alltihop är att covers och eget material blandas så fint och är så bra att det flyter ihop till en elegant fulländning där man inte tänker på vem som skrivit vad. Musikerna på skivan är snitsiga och lyhörda för vad sångerna behöver, produktionen är väl balanserad så allting hörs, allting känns äkta och nära, samtidigt som texterna engagerar känslomässigt. Med andra ord har It’s A Hard Life allt en riktigt lyckad countryplatta ska ha, och då syftar jag inte minst på Ruby Lovetts fina, känsliga och varma sångröst. Den kan man aldrig lyssna för mycket på.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …