Friday , February 23 2024

The Mobile Homes släpper nytt

Svenska synthpopbandet The Mobile Homes är tillbaka med en ny singel. Idag släpps “Zero Zero” som är ett smakprov på det kommande albumet Hawk and the Falcon.

Att förstå vilka medlemmar som ingår i The Mobile Homes 2020 kan vara svårt. På pressbilden syns tre personer, men när Zero frågar sångaren Hans Erkendal vilka som ingår i The Mobile Homes får vi ett mer komplicerat svar på vilka som är inblandade på kommande albumet Hawk and the Falcon.

– Andreas Brun är tillbaka som låtskrivare vilket vi är väldigt glada för, han gör mycket av musiken medan jag står för de flesta av texterna. Patrik Brun är också med i låtskrivandet och är inblandad i allt. Så det är till största delen klassiska The Mobile Homes, säger Hans och fortsätter:

– Andreas och Sami Sirviö producerar tillsammans med Leo Josefsson (Lowe, Statemachine, Us). Jag står för sången och Markus Mustonen körar. Sami mastrar sedan och ser till att allt blir perfekt.

Zero Magazine reagerar förstås på titeln, men Hans Erkendal försäkrar att det snarare är en hyllning än varumärkesintrång.

Till sist avslöjar han också att albumet Hawk and the Falcon är planerat att släppas i maj och låter oss höra ytterligare ett smakprov från plattan. Låten “Handsome” visar sig ha klara likheter med gruppens tidiga 90-talssound, en lugn låt med en text som är typisk för The Mobile Homes och bådar gott inför albumet.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …