Wednesday , May 22 2024

Loveblind – Goodbyes Without Goodbye

Betyg - 9

9

En låt som kan bli en 2000-talsklassiker.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Saint Marie Records

Inom bandet Loveblind flyter många kreativa ådror. De har gjort musik ihop sedan 2017, fast inte under ett och samma tak samtidigt. Det förhållandet ställer höga krav på innovation. Så nu, efter flera års tid av lyckad kommunikation via sociala medier, telefoner & videochattar samt flera utväxlingar av inspelningsfiler, släpps singeln ”Goodbyes Without Goodbye” från gruppens högaktuella debutalbum, Sleeping Visions.

Loveblind fångar en skön vintagekänsla i uttrycket för den tredje singeln “Goodbyes Without Goodbye”. Deras förkärlek för att använda just ljudloopar från KORG Electribe har givit hög utdelning, för soundet klingar ljuvligt i öronen. I texten speglas även en fin närvaro av ett modernt vemod som har kombinerats med en tilltalande sensuell melodi. Sångaren Dorian Electriques sång, som påminner lite om Kites sångröst, ger också den där lilla extra personliga touchen som måste till för att riktigt fånga publiken. Djupdyker man sedan i låtens budskap, den universella hjärtesorgen, så sympatiserar man lätt med den emotionella kraften i temat. Snyggt mullrande trummaskiner och harmonier får också lyssnaren att drömma vidare tillbaka till de ikoniska synthbanden under 80-talet, exempelvis New Order, samtidigt som vi ändå inte lämnar 2000-talet. Singeln demonstrerar bandets enorma talang och innehåller en övertygande konstnärlig kraft parallellt med att de individuellt musikaliska styrkorna får framträda i full harmoni. Utmärkande i låten, förutom sångrösten, är även de distinkta influenserna från tidig elektronisk musik. Men i den här låten har de raffinerats till en nivå där det aldrig blir tråkigt eller låter dammigt. Det här är en låt som mycket väl kan bli en 2000-talsklassiker.

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

ionnalee | iamamiwhoami

Ionnalee släpper uppdaterad Nitzer Ebb-cover

Ionnalee, iamamiwhoami eller Jonna Lee som hon egentligen heter har släppt en ny coverversion av …