Israel Kimchi – slagverk för techno

Foto: Israel Kimchi (med tillstånd från artisten)

På den elektroniska musikscenen har det genom åren dykt upp flera slagverkare som tänker i nya banor. Några spännande exempel är trumslagare i Nitzer Ebb, VNV nation, Spetsnaz, Spark! och sist men inte minst Front 242. Zero vill därför slå ett extra slag för nya artister som tänker utanför boxen i sina uttryck. Vi har därför valt att kort titta lite närmare på den nytänkande musikern Israel Kimchi.

Israel Kimchi är en unik musiker från Israel som går utanför ramen när det kommer till musik.  Han har  specialiserat sig på att vara Dj i kombination med att spela på flera olika typer av slagverk. Israeli Kimchi släpper just nu en serie live-uppträden där vi får upptäcka hans unika stil i färdigheter. Smakprovet filmades på Tel Avivs högsta utsiktspunkt, taket på Azrieli-huset. Det är det sista spåret i en filmserie av tidigare outgivet material och som artisten skapat tillsammans med Dj Asaf Almog.

Lyssna och njut av “Dj Film Set – Chapter 4 Techno/House” här:

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Howie B – “That’s Down”

De flesta tänker nog främst på Howard ”Howie B” Bernstein som producent och remixartist.  Kanske …