Friday , August 19 2022

Atroxity – “Tear It Down”

Zero Magazine är ständigt på jakt efter ny och spännande musik.

Vad sägs om en mångsidig technoartist  från Oslo? Ungefär så skulle man nämligen kunna beskriva Atroxity, som varit en del av den norska klubbscenen sedan nittiotalet. Detta både som musiker, DJ, TV-värd och skribent.

I Atroxitys musikaliska universum finns inga direkta begränsningar, utan han förflyttar sig sömlöst mellan progressiv house, breakbeat, technopop och mer ambienta stämningar.

Mycket riktigt är hans nya EP, “Tear It Down“, en idérik och omväxlande historia. Ni hör den här och de som fick mersmak kan se fram emot ett nytt album med arbetsnamnet Outdated And Unpatched i höst.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Sapporo 72 är tillbaka

Svenska The Mobile Homes hade under en kort period ett sidoprojekt döpt, Sapporo 72. Debutalbumet …