Atroxity – “Tear It Down”

Zero Magazine är ständigt på jakt efter ny och spännande musik.

Vad sägs om en mångsidig technoartist  från Oslo? Ungefär så skulle man nämligen kunna beskriva Atroxity, som varit en del av den norska klubbscenen sedan nittiotalet. Detta både som musiker, DJ, TV-värd och skribent.

I Atroxitys musikaliska universum finns inga direkta begränsningar, utan han förflyttar sig sömlöst mellan progressiv house, breakbeat, technopop och mer ambienta stämningar.

Mycket riktigt är hans nya EP, “Tear It Down“, en idérik och omväxlande historia. Ni hör den här och de som fick mersmak kan se fram emot ett nytt album med arbetsnamnet Outdated And Unpatched i höst.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Howie B – “That’s Down”

De flesta tänker nog främst på Howard ”Howie B” Bernstein som producent och remixartist.  Kanske …