GusGus – tillbaka med “Out of Place”

Det isländska konstnärskollektivet GusGus var ganska omtalade under det sena nittiotalet. 

De bar egensinniga kläder, hade djupsinniga filosofier och kombinerade ödsliga elektroniska ljudlandskap med smarta beats. Med albumet This Is Normal lyckades de klättra in på topplistorna och de fick även äran att remixa stora namn som Björk, Depeche Mode, Sigur Rós och Kraftwerk.

Nu är GusGus tillbaka med en snygg elektronisk poplåt som sätter tonen för deras kommande album, som de beskriver som ”deras mest new wave-inspirerade hittills”. 

Ni hör ”Out of Place” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …