Giorgia

Upptäck elektropopstjärnan Georgia

Landet Georgia (Georgien) har fått hård konkurrens om namnet av en 30-åring från London. Elektropoptjejen Georgia Barnes debuterade redan 2015, men det är i år med det nya albumet Seeking Thrills som det stora genombrottet skett.   

Georgia gör elektropop inspirerad av framförallt techno, house och synthpop. Ifjol släpptes två smakprov från albumet där framför allt singeln ”About Work the Dancefloor”gjorde stort avtryck med sitt 80-talsinspirerade sound. Nu kommer nya singeln ”24 Hours” och den ser ut att få ett ännu varmare mottagande.

Att det blev elektronisk musik för Georgia har sin förklaring. Pappa Neil Barnes utgör nämligen en del av den legendariska technoduon Leftfield. Ni minns väl hits som ”Open Up” med John Lydon.

På scen är Georgia ensam med sitt trumset. I intervjuer har hon förklarat att det har mycket att göra med att hon är inspirerad av Detroits DJ-scen och inte vara en frontperson i ett band. Se liveklipp här nedan.

Georgia är ännu inte bokad till några svenska sommarfestivaler, men att hon står högt på önskelistan hos arrangörer som Way Out West i Göteborg och Lollapalooza i Stockholm 2020 råder det ingen tvekan om.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …