Hur gaming hjälper människor att hitta ny musik

Gaming har blivit en allt viktigare del för musikbranschen. Idag är en mängd olika artister involverade inom gaming och det här har därför lett till nya marknadsföringsmöjligheter för dem.

Det är därför viktigt att sätta sig in i gaming och inte minst e-sport där musiken har blivit en viktig faktor. Det här är viktigt för alla som har ett intresse för e-sport, oavsett om du själv spelar eller om du föredrar att titta eller satsa pengar på det.

Streaming allt vanligare
Att streama när man spelar har varit otroligt vanligt i bra många år nu. Det är en social grej där den som spelar kan visa sina tricks och samtidigt underhålla tittarna. Det finns såklart också en del pengar att tjäna på det, vilket lockar många till att börja med det här.

Folk kan idag streama lite vadsomhelst. Det finns många som spelar olika spel, eller filmar sig när de är ute och går. Det finns till och med de som streamar när de spelar Blackjack online eller andra roliga kortspel. Det finns helt enkelt utrymme för alla sorters spel idag och även andra aktiviteter.

Så om du är intresserad av det här så bör du absolut ta och kika på att börja med streaming. Trots att många håller på med det så finns det alltid utrymme för fler personligheter med sina egna unika hobbys och andra roliga aktiviteter som man kan tänka sig att streama till andra människor.

E-sportens roll för musiken
E-sport och andra spelevenemang har blivit ett populärt sätt för artister att marknadsföra sig. Det är egentligen inte så konstigt då många av dessa artister själva spelar spel och som har vuxit upp med gaming. Det säger sig självt då att andra människor, som gillar spel, kan vara intresserade av evenemang som sponsrats eller hålls av dessa artister.

Du har bland annat musikartister som Marshmello, Post Malone och Deadmau5 som är involverade i gamingbranschen på olika sätt. Det här har gjorts möjligt via en mängd olika samarbeten med bland annat Twitch Prime och Microsoft.

Musik är en viktig del av e-sport också då gaming och musik går hand i hand. Det har lett till att vissa artister har blivit en väsentlig del av branschen. Det som är viktigt att komma ihåg är att musikerna själva är gamers. Om de inte är passionerade, utan endast försöker att tjäna pengar, kommer det troligtvis inte att gå lika bra för dem.

Många stora artister är involverade
Du har även artister som Major Lazer som också är en del av gamingbranschen. Det finns även andra artister som har sysslat med streaming och därigenom blivit mer erkända inom gaming. Ett exempel på det är när rapparen Drake spelade Fortnite tillsammans med Ninja, en av då världens största namn inom spelbranschen.

Det finns alltså gott om utrymme för den som gillar spel och som är aktiv inom musikbranschen. Gen Z är en bra folkgrupp att rikta sig till och det finns gott om möjligheter för samarbete här.

Slutsats om gaming och musik
Med den framgång som många artister har sett så är det ingen tvekan om att vi kommer att se fler samarbeten mellan gaming och musiken. Det säger sig självt att många skivbolag och studios redan tittar på gaming och den enorma målgrupp som finns involverad här.

Så under 2020 kommer vi garanterat att se fler och fler musiker bli involverade. Det kan ske i olika former och det är ingen tvekan om att många av dessa artister antagligen själva är gamers. Det kommer också att leda till att nya evenemang kommer att poppa upp.

Är du själv en gamer så skadar det inte att hålla utkik efter detta. Om du själv har en favoritmusiker så är det möjligt att han eller hon kommer att dyka upp i framtiden på dina favoritevenemang.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …