Metarama Gaming + Music Festival Inställd: Här är festivalerna att gå på istället

Häromveckan fick den tråkiga nyheten att Metarama Gaming + Music Festival, årets mest hypade eSports-event, fick ställa in. Anledning till varför man valde att ställa in festivalen har inte klargjorts men alla som köpt biljetter har blivit garanterade full återbetalning.

Det innebär att alla vi som sett fram emot att titta på eSport och gå på konsert med bland annat Snoop Dogg och Marshmallow, nu måste hitta något annat att göra. Som tur är ökar antalet eSport- och musikevenemang årligen och vi har flera spännande händelser att se fram emot de kommande månaderna och även nästa år.

Så låt oss inte bli långdragna, här är 6 alternativa eSportsevenemang för alla er som egentligen planerat att besöka Metarama Gaming + Music Festival.

Dreamhack Masters Malmö 2019
I början på oktober hålls en av världens största turneringar i CS:GO i Malmö. Evenemanget anordnas av Dreamhack som drivit eSport och lan sedan långt innan det blev trendigt.

Förutom flertalet matcher med världens ledande CS:GO lag och andra datorrelaterade evenemang, kan besökare räkna med underhållning i olika former. Här kommer hållas tal, spelas musik, erbjudas gratis prylar och mycket mer.

Trots att Dreamhack Masters är långt ifrån lika storslaget som Metarama skulle varit, är detta ett bra alternativ på hemmaplan.

Hong Kong eSports & Music Festival 2020
I somras anordnade man en av Asiens mest omfattande musik- och esportsfestivaler i Asien och eftersom festivalen var en enorm hit, räknar vi med att det upprepas nästa år.

När det kommer till att kombinera trendig musik med världens mest populära dator- och TV-spel, samt världens ledande spelare, är det få som gjort det lika bra som Hong Kong EMF 2019.

Själva väntar vi spänt på att de ska släppa biljetter för nästa års uppsättning.

ESL One: New York 2019
eSportsindustrin växer enormt snabbt i USA och för varje år som passerar planeras nya storslagna festivaler i landet. För fjärde året i rad kommer man hålla den största eSportshändelsen på USA:s östkust vid Brooklyn’s Barclays Center i slutet på september.

Under en helg i New York kommer världsledande lag mötas i spännande turneringar medan besökare även kan njuta av andra tillställningar och framträdande.

Vill du uppleva eSporter på det mest storslagna viset någonsin är ESL One: New York 2019 perfekt för dig. Läs mer här.

ESL One: Hamburg 2019
Ungefär en månad efter att ESL One i New York är över hålls en liknande DOTA 2 turnering i Hamburg. ESL One: Hamburg samlar 12 av världens bästa DOTA 2 lag i en turnering med en prispott värd €300,000.

Cosplay, datorspel, lan, framträdande, bra mat och underhållning kommer spela en central roll under detta tre dagars event på Barclaycard Arena i Hamburg.

Observera att ESL One under andra år bokat superartister till sina turneringar, däribland Ariana Grande.

Dansk eSports Festival 2019/2020
Dansk eSports Festival 2019 gick av stapeln för ett par veckor sedan och vi är redan taggade på nästa års upplaga. Denna festival är den största i Danmark och en av de bättre i Skandinavien och om du är sugen på att besöka en riktigt bra eSportsfestival utan att resa för långt, passar denna ypperligt.

I år hade man flera talare på plats och personer som var där har berättat att stämningen var på topp och att Danmark har en bra chans att etablera sig som en ledare på den globala spelplanen.

Ett par sista ord
Tyvärr blev ett av årets mest efterlängtade evenemang inom eSport inställt, men det är ingen orsak att hänga läpp. Det finns nämligen ingen brist på roliga och intressanta turneringar och events man kan besöka om man gillar att kombinera datorspel med musik och liveframträdande.

I artikeln ovan hittar du flera planerade tillställningar under de kommande månaderna och nästa år så nu återstår det bara för dig att avgöra vilken eller vilka du vill besöka istället för Metarama Gaming.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …