Sunday , December 4 2022

Tobias Bernstrup – tillbaka med singeln “Private Eye”

Tobias Bernstrup är sedan många år tillbaka känd som en Sveriges mest intressanta multikonstnärer.

Bland de många strängarna på hans lyra kan nämnas bild- och videokonst, datorspel, interaktiva verk och performance. Imponerande nog har han varit representerad på både Göteborgs Konstmuseum och Moderna Museet i Stockholm.

Trevligt nog är en av Tobias Bernstrups specialdiscipliner elektronisk musik. Han har tidigare gett ut välgjorda skivor som Romanticism och Technophobic och samarbetat med åttiotalskändisar som Trans-X.

Tobias Bernstrups nya singel, ”Private Eye”, lär inte göra någon vän av italo disco-stämningar och retrosyntljud besviken. Så varför inte kolla upp den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tobias Bernstrup – “Challenger”

Tobias Bernstrup, en av få svenska kulturarbetare som verkligen förtjänar epitetet ”multikonstnär”, är tillbaka med …