Nervous City | Nervous Self – “Anthem”

Bakom det intresseväckande projektnamnet Nervous City | Nervous Self döljer sig David Josephson, som tidigare gett oss välgjorda och underskattade skivor som Misslyckandets estetik. 

David Josephson lär tidigare ha proklamerat att han ska ”bli Sveriges Leonard Cohen eller dö”. Den nya engelskspråkiga singeln, ”Anthem”, ger en fingervisning åt att han faktiskt kan lyckas med sina skyhögt ställda ambitioner.

”Anthem” är en minimal och nästan psalmliknande elektronisk visa, där herr Josephson viskar att han “stannar där han är tills han går”.

Smakfullt, elegant och stämningsmässigt mycket passande nu i decembermörkret!

 

Kommentarer

Kommentarer

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Last Shadow Puppets Dream Synopsis EP

Cover-EP från The Last Shadow Puppets

Tolkar Leonard Cohen och The Fall.