Monday , October 2 2023

Nervous City | Nervous Self – “Anthem”

Bakom det intresseväckande projektnamnet Nervous City | Nervous Self döljer sig David Josephson, som tidigare gett oss välgjorda och underskattade skivor som Misslyckandets estetik. 

David Josephson lär tidigare ha proklamerat att han ska ”bli Sveriges Leonard Cohen eller dö”. Den nya engelskspråkiga singeln, ”Anthem”, ger en fingervisning åt att han faktiskt kan lyckas med sina skyhögt ställda ambitioner.

”Anthem” är en minimal och nästan psalmliknande elektronisk visa, där herr Josephson viskar att han “stannar där han är tills han går”.

Smakfullt, elegant och stämningsmässigt mycket passande nu i decembermörkret!

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Lustans Lakejer

Lustans Lakejer – Någon slags dröm

Om hur småstadsdrömmar förverkligas och vad som följer på nattens slut. Inför Lustans Lakejers framförande av klassiska Uppdrag i Genève på Nalen den 17 november gjorde Zeros Zac Fors en djuplodande intervju med Johan Kinde.