Musiktips i januarikylan: Nadia Kazmi

Söker ni kanske efter vacker och lite svårmodig musik som kan värma frusna hjärtan i januarikylan?

Okej, då tipsar Zero om amerikanska Nadia Kazmi.

Nadiaartikelbild

New York-tjejen Nadia Kazmi, som fått goda vitsord i många musiktidningar världen över, bjuder inte bara på känslofull mörk rock à la P J Harvey. Hon briljerar även med intelligenta texter med inspiration från den stora förebilden Leonard Cohen.

Så brygg en kopp te, sätt er tillrätta i favoritfåtöljen och avnjut snygga melankoliska poppärlor.

För ytterligare information rekommenderas Nadia Kazmis hemsida eller Facebook-sida. Hon är aktuell med den nya singeln “Gold into Dust” och vi kommer garanterat att få höra en hel del om henne framöver!

Kommentarer

Kommentarer

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer

Lustans Lakejer – Någon slags dröm

Om hur småstadsdrömmar förverkligas och vad som följer på nattens slut. Inför Lustans Lakejers framförande av klassiska Uppdrag i Genève på Nalen den 17 november gjorde Zeros Zac Fors en djuplodande intervju med Johan Kinde.