Sunday , October 2 2022

Effigie – ”Deep Down Inside”

Frankrike har tidigare gett oss strålande artister som Jean-Jacques Perrey, Jean-Michel Jarre, Indochine, Daft Punk, Justice, Mirwais, Air, Laurent Garnier, Télépopmusik, Miss Kittin, The Hacker, M83 och många fler. Det finns, med andra ord, en imponerande musiktradition i Monsieur Macrons vackra land.

Vad sägs om lite ny, fransk elektropop?

På sin nya singel, ”Deep Down Inside”, kombinerar Lyon-duon Effigie, som består av de båda kusinerna Julien och David, snygga syntljud och sofistikerade stämningar. 

Jodå, de här killarna kan det vara värt att följa framöver! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ecaru – ”Automatic Club”

Letar ni efter energifylld musik att dansa in våren med? Tycker ni om Nitzer Ebb, …