Wednesday , June 19 2024
Foto: Filip Snabb och Fredric Posé.

Hör Reins nya singel

Släpptes idag.

Sveriges body-regent Rein behöver ingen närmare presentation.

Idag släpptes nya singeln “Off the Grid” och du hör den på Spotify längst ned på sidan. “Off the Grid” är den första singeln från Reins kommande debutalbum, som ges ut nästa år.

Så här säger Rein själv om låten i pressmeddelandet: “Den handlar om en brytpunkt i mitt liv som började för två år sedan men ur ett matrix perspektiv. Jag tog beslutet att slå mig fri från massa saker som bröt ner mig psykiskt. Jag kom till insikt att jag inte levde ett liv som var mitt och tog beslutet att flytta, inleda nya samarbeten och att forma mig själv. ”Off The Grid” handlar om att vara sann mot sig själv och gå sin egen väg och tro på sin egen styrka igen. Hur jag tog t tillbaka makten över mig själv och min musik. Hur jag vaknade upp från the matrix.”

Samt om samarbetet med Carli Löf: “Min halvbrors fru Kinda lyssnade på mina demos då jag kände mig lite lost och visste inte hur jag skulle kunna ta nästa steg med rätt samarbetspartner. Hon hörde min potential och tipsade mig om Carli. Vi hade en session alla tre en sommar 2018 i studion Gottefar. Och jag delade med mig av mina idéer och demos och Carli blev imponerad. Sen dess har vi diskuterat musik, olika sound som vi gillar inom elektronisk musik, jag berättade om min vision och Carli kom med sin input och så blev det legendariskt! Bästa samarbetet jag haft och vi kommer inte släppa varandra då vi tycker det är så kul att skriva låtar ihop. Vi delar samma förtjusning till 80-talet, body, the prodigy, techno, electro, Kraftwerk. Vi har haft så roligt varje gång, finns inte en enda dag man inte garvar med Carli, vi vibear och gör highfives och jag skriker av lycka och blir helt till mig för beatsen blir så grymma med honom. Han är en av dem få som fattar exakt vad jag vill ha, han har också varit en klippa, mentor, lärt mig massa saker. När vi kör finns det inga regler, är mer analogt, och melodi också tack vare honom. Han var också en av dem få som verkligen trott på mig! En vän för livet!”

Rein är även aktuell med följande spelningar.
9 november – Malmö, Babel
30 november – London (GB), Electrowerkz
14 december – Sint Niklaas (BE), Bimfest
29 december – Köln (DE)
april 2020 – Sheffield (GB), Resistanz Festivale (datum tba)

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Rein och Komputer live i London

“When a man is tired of London he is tired of life, for there is …