Jono Manson, Eliza Gilkyson & Terry Allen – The Christian Thing

Betyg - 7

7

En countrygospel skriven av en ateist om det kristna budskapet.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Kitchen Sink Records

”Det är en folk-gospelgrej för komplicerade tider”, säger Jono Manson om den nya singeln. ”Låten är så religiös så att om du inte lyssnar på den lär du hamna i helvetet”, säger Terry Ellen, förmodligen med glimten i ögat. Var och en får avgöra själv. Jag konstaterar bara att The Christian Thing är en finfin och tänkvärd countrysång.

Omslaget pryds av en bit taggtråd vilket inte direkt känns som en symbol någon kristen artist hade prytt sin nya kristna cd-singel med. Men så är texten till Jono Mansons nya låt – det är han som har skrivit den – inte av den endimensionella sorten heller. Frågan man ställer sig är: kan en ateist skriva en gospel? Ja, uppenbarligen. The Christian Thing går ut på att inte tro på Gud och Bibeln men ändå uppskatta delar av det religiösa budskapet, typ fred, frid, kärlek, att hjälpa och älska sin nästa, samt hoppas på att nå paradiset en vacker dag – dock på jorden, inte i himlen. Jono Manson (även på elektriska och akustiska gitarrer), Eliza Gilkyson och Terry Allen sjunger varsin vers, Jon Graboff förstärker countykänslan maximalt med sin pedal steel och Jason Crosby skapar soulig gospelfeeling med sin orgel. Jag får erkänna att jag tycker låten är riktigt fin och tänkvärd. Det hade inte skadat om Ebba Bush Thor och hennes partikamrater tog sig en lyssning på texten också, men det kanske är för provokativt att säga i det här jävla landet? Skämt åsido, vet ni med er att ni uppskattar country av traditionell sort (även om själva soundet avviker en aning) så tycker jag att ni ska ge den här lilla pärlan en ärlig chans. Låten är bara 3:53 lång så ni har mycket att vinna och väldigt lite att förlora.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tip Jar - One Lifetime

Tip Jar – One Lifetime

Holländska Tip Jar består av Bart de Win och Arianne Knegt. One Lifetime är deras …