Hem / Nyheter / Kite spelar på Kungliga Operan

Kite spelar på Kungliga Operan

Kite. Pressbild. Foto: Lisabi Fridell.

Samarbetar med Kungliga Hovkapellet.

Kite slår på stort. Nicklas Stenemo och Christian Berg i den hyllade elektropopduon intar nu Kungliga Operan i ett samarbete med Kungliga Hovkapellet samt kompositörerna Jonas Valfridsson och Jukka Ritanmäki.

– Vi vill inte att det ska låta som det brukar göra när rockband samarbetar med klassiska orkestrar. Mardrömmen vore att det blev som när Metallica backades upp av en symfoniorkester som försökte spela lika högt som bandet och allt blev en enda röra. I vissa partier ska vi förstås ha stråkar, men vi tänker inte använda orkestern maximalt bara för att vi kan det, säger Nicklas Stenemo i pressmeddelandet.

Den 22 november äntrar Kite Stora Scenen på Kungliga Operan och biljetterna släpps fredagen den 6 september kl 10:00. Läs mer här.

Kommentarer

Kommentarer

Om Hans-Olof Svensson

Webbredaktör och skribent. "A truly charming journalist" – Ray Cokes

Kolla även

Kite - VI, omslag

Kite – VI

Kite är inne på sin sjätte EP, och precis som tidigare har de valt den …