Håkan Hellström klar för unik spelning

Firar 20 år som artist.

Håkan Hellström har varit med oss i 20 år nu, och det tänker han fira med en unik konsert.

Den 12 juni 2020 står han på Ullevis scen och biljetterna släpps här den 23 augusti kl 10:00.

Eller som Håkan själv säger i pressmeddelandet:

“Hej alla!

2020 är det 20 år sedan jag spelade in och gav ut min första skiva. Då trodde jag aldrig att jag skulle bli kvar i rampljuset så länge. Var mest glad över att ha fått chansen att göra en låt – Känn ingen sorg för mig Göteborg. Den låten var bara tre/fyra minuter, men ändå hela mitt liv.

Oscar, som är basist i bandet sen starten, berättade att han sommaren 2000, mitt uppe i inspelningarna, frågade mig om hur många spelningar jag trodde vi skulle göra efter skivan släppts. Jag hade sagt att det kanske skulle bli ett par stycken. Åtminstone en. På Jazzhuset. Men kanske nånting i Stockholm också om vi hade tur. Och om vi hade riktigt tur – kanske så många som tio stycken. Sen skulle jag krypa tillbaka under stenen. Jag trodde inte särskilt många skulle höra skivan. 2020 har vi alltså hållit på i tjugo år, varit i alla städer, och trots att jag inte firar födelsedagar så ska jag verkligen fira det här. För det innebär också att jag får spela live igen med mina kompisar, alltså ni som lyssnat på musiken, och varit på konserter runt om i Sverige. Och så bandet såklart. En del av dem har varit med sen starten. Det blir ingen stor turné eller så, men det blir den här spelningen på Ullevi. Hoppas att några av er kan ta sig dit.

Ta väl hand om er tills vidare. Sjung UPP. Om mindre än ett år räknar jag IN första låten. Och jag räknar NER från och med…
NU.”

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Håkan Hellstrom - gammal 2000

Har du hört dessa låtar med Håkan Hellström?

Håkan Hellström har skämt bort oss med massor av bra musik genom åren. Alla känner …