Wednesday , November 29 2023

F-uki – ”Kingdom”

Japan har en imponerande historia av elektronisk musik. Många av Zeros läsare är säkert bekanta med Yellow Magic Orchestra, Logic System, Towa Tei och Ken Ishii. Ett av de senaste stjärnskotten från den lika vackra som högteknologiska ön kallar sig F-uki och beskriver sitt skapande som ”pop melodies & unconventional music”.

Lyssna på hans skönt helelektroniska ”Kingdom” nedan:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: The Mobile Homes - Tristesse

The Mobile Homes – Tristesse

The Mobile Homes är en populär synthgrupp och det är lätt att förstå varför. De …