Saturday , April 13 2024

Iggy Pop avslöjar nytt album

”Mörkt och kontemplerande”.

Mörkt, kontemplerade och inget gemensamt med tidigare Iggy Pop-album. Så beskrivs nya Free, som följer upp rockfarfar Iggys förra platta Post Pop Depression från 2016.

Eller som The Igmeister själv säger i pressmeddelandet:

”Det här är ett album där jag låter andra artister tala för mig, där jag lånar ut min röst… 

I slutet på turnéerna med Post Pop Depression kände jag mig säker på att jag för evigt gjort mig av med den kroniska känsla av osäkerhet som envist bitit sig fast i mitt liv och i min karriär alldeles för länge.

Men jag kände mig också uttömd. Och jag kände att jag ville ta på mig solglasögon, vända mig om och bara gå min väg. Jag ville vara fri. Jag vet att det är en illusion och att frihet bara är någonting man känner, men jag har levt tillräckligt länge för att veta att den känslan är det enda som är värt att jaga. Den är allt du behöver – det behöver inte nödvändigtvis vara lycka eller kärlek, utan känslan av att vara fri. 

Så det här albumet hände bara för mig, och jag lät det hända.”

Free finns ute på Caroline International den 6 september.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Iggy Pop på Gröna Lund den 24 augusti 2016. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Iggy Pop och Jarvis Cocker tolkar Nick Cave

Ny version av "Red Right Hand".