KÅRP – Album 1

Betyg - 6

6

Melodisk syntpop med kvinnlig sång och Arkiv X-image.

User Rating: Be the first one !
Egen produktion

När man läser om KÅRP får man känslan av att bandet har försett sig på Arkiv X fulkomligt. Faktum är att det man läser om gruppen blir mer spännande än att lyssna på gruppens musik, då den är tämligen konventionell i jämförelse med uttalandena. Album 1 är dock en njutbar debutplatta.

KÅRPs motsvarigheter till Dana Scully heter Anna-Maria Lundberg och är sångerska i bandet. Fox Mulder-figuren får delas upp på bandets tre killar likt en triptyk. Det är minst sagt svårt att veta vad som är sant eller påhittat omkring det här bandet, då medlemmarna hävdar att de träffats på en kurs i UFO-spaning, gärna pratar om universum och planeter, skickar ut ett ”förundersökningsprotokoll” till recensenter, hävdar att de inspireras av det paranormala och dessutom kallar sin musik för dödsdisco fast den egentligen är som vilken modern syntpop som helst. Göteborgshumor? Det är i alla fall Göteborg gruppen kommer ifrån och har jag fattat saken rätt kommer de manliga medlemmarna från banden Hagaliden och Teenman. Album 1 innehåller KÅRPs tidigare utgivna singlar samt resterande nytt material. Det är trevlig syntpop som framförs, Lundbergs sångröst tilltalar, men av någon anledning har låtarna lite svårt att fästa för min del. Melodier och refränger kunde vara lite starkare och musiken mer experimentell och utmanande, men det kanske kommer framöver? Här finns uppenbarligen en hel del talang och möjlighet att utveckla materialet, så det bör hållas skarpa uggleblickar på vad korpen kommer åstadkomma framöver. När musiken bli lika fantasifull som intervjuerna kan KÅRP bli hur spännande som helst. Album 1 är i alla fall en klart trevlig rymdresa att starta med.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …